web analytics

Sok Od Aronije

Ako ste spremni da iskusite povlastice zdravlja i punog ukusa, onda je sok Aronije resenje za vas. Kada je rec o Aroniji, pridev “Super Hrana” je cesto korišcen izraz, ali kada je rec o soku Aronije, to niko ne smatra preterivanjem. Ove bobice su pravo cudo prirode. Ova biljka se odgaja potpuno organski, tako da možete biti potpuno bezbrižni, sto se tice raznih pesticida, koji se korite u današnjoj industriji. Takode je važno napomenuti da je Aronija cak do tri puta zdravija od boovnice. Njihov visok sadžaj anti-oksidanata, kao i visok procenat tanina, cini ove spektakularne bobice jednostavnim.
Najpre je važno napomenuti da je sok Aronije vodeci izvor antioksidata. Antioksidanti sadržemnogo komponenata koje ukljucuju vitamine, enzime, i mnogo druge komponente, koje poboljšavaju naše zdravlje. Konzumiranjem ovog soka, vaše telo se snabdeva slobodnim radikalima, koji nam pomažu u održavanju naseg organizma zdravim. To nam omogucava u usporavanju procesa starenja i u borbi protiv bolesti. Ovo je tvrdnja poznatih i svetski priznatih naucnika.

Aronija Melanocarpa

Aronija Melanocarpa

Velika je paleta zdravstenih beneficija koje donosi ova cudesna biljka, kao sto su na primer, folna kiselina, vitamini C, B6, B12 i vitaminom E, kao i mnoštvo minerala.
Opšte je poznato da u današnje vreme postoji mnogo ljudi obolih od raka, tako da je veoma važna preduzeti neke mere predostrožnosti. Mozete se hraniti zdravo, baviti se fizickim aktivnostima, ali isto tako možete uzimati sok od Aronije, koji, kako je naucno dokazano, pomaže u preveniciji ove opake bolesti.
Upale prouzrokuju opadanje odredjenih proteina u krvi, takodje dovodi do skupljanja moždanih celija i molekula, koje može dovesti do Alchajmerove bolesti. S’obzirom da Aronija sadrži supstance koje se bore protiv ovih upala, možete odahnuti, jer pomažete svom organizmu na potpuno zdrav nacin.
Aronija takodje pomaže u prevenciji protiv raka želuca i raka creva, zato sto sadrži pektin, koji je neka forma esencijalnih vlakana. Pektin veže holesterol u želucu i crevima i usporava apsobciju glukoze. Takode je naucno dokazano da pomaže u snižavanju holesterola u krvi.

Prirodni Sok Od Aronije

Cudnovato, ali istinito, Aronija takode nudi zaštitu od bolesti ociju, Mišicna degenerativnost ociju. Ovo je neizleciva bolest, koja prouzrokuje slepilo. Studije su pokazale da osobe koje piju sok Aronije, imaju daleko manji rizik od dobijanja ove nesrecne bolesti.

Jos jedna zdravstvena povlastica soka Aronije je da ona poboljšava vasu memoriju. Aronija ne samo da poboljšava moždane funkcije, vec i vašu memoriju. Ovo je obradovalo mnoge naucnike, jer je dokazano da je Aronija veoma uspešna u prevenciji Alchajmerove bolesti. Ove cudotvorne bobice su se pokazale u veoma dobrom svetlu kada je rec o mentalnoj funkciji, u zaštiti od bolesti srca i ociju i oslobodi vas stresa.

Pa da sumiramo, Aronija je veoma dobra investicija za naše zdravlje. Napunite vaš frižider sokom aronije, ili zamrzivac za dužu upoterbu i uživajte u punom ukusu ovih bobica koje vam daju zravlje u samo par gutljaja.

*
line
footer
2012 - Aronija - Sva Prava Zadrzana